Ambassade van België in Kameroen
Home Naar België komen

Naar België komen

 

Verplicht formulier voor Extra-Schengen-vliegreizen naar België "Public Health Passenger Locator Form"

Elke passagier van een Extra-Schengen-vlucht naar België is verplicht het formulier "Public Health Passenger Locator Form" in te vullen voorafgaand aan de reis. Bij aankomst in België moet het formulier worden overhandigd aan de daartoe aangewezen autoriteiten aan de grens. Dit betreft een sanitaire maatregel ingesteld door de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu. Nadere informatie vindt de passagier op het formulier zelf terug. Het formulier vindt u op deze website.

 

BELANGRIJKE MEDEDELING

 

Met de geleidelijke heropening van de buitengrenzen van de Europese Unie hervat België geleidelijk zijn visumactiviteit. Voor meer informatie over dit onderwerp: https://dofi.ibz.be/sites/dvzoe/NL/Gidsvandeprocedures/Pages/Visa-Covid-19.aspx

De Belgische ambassade werkt actief aan de hervatting van visumaanvragen voor studies met haar externe partners Viabel (voorheen Campus België) en VFS. Informatie hierover zal binnenkort worden verstrekt om de visum activiteit voor studies snel en harmonieus te hervatten, en de gezondheid van iedereen te waarborgen.

 

-------------------------------------------------------------------